Grupa Renault najavljuje službeno predstavljanje projekta INCIT-EV u suradnji s 32 europska partnera. Cilj je projekta promicati elektromobilnost kroz eksperimente kojima se nastoji poboljšati iskustvo vozača, kao i revolucionarizirati načine punjenja električnih vozila.

  • Svrha projekta INCIT-EV* jest potaknuti razvoj elektromobilnosti kroz ispitivanje na terenu.
  • Na odabranim lokacijama u Europi ispitivat će se sedam inovativnih tehnologija za punjenje električnih vozila.
  • Grupa Renault koordinator je ove inicijative koju, u sklopu poziva na prijedloge u okviru projekta Obzor 2020., podržava i Europska komisija.

SEDAM TEHNOLOGIJA KOJE SE ISPITUJU U EUROPI

Projekt INCIT-EV trajat će 48 mjeseci, od siječnja 2020. do prosinca 2023., a sastojat će se od dvije faze:

  • Prva faza bit će usmjerena na analizu potreba i zahtjeva vozača, nakon čega u travnju 2020. slijedi ispitivanje tehnologija za punjenje vozila i mogućnosti njihove integracije s infrastrukturom.
  • Tijekom druge faze projekta na odabranim će se lokacijama predstaviti sedam inovativnih tehnologija. Ova će faza trajati od druge polovice 2022. do završetka projekta.

– Sustav dinamičnog beskontaktnog punjenja za urbane sredine u Parizu u Francuskoj

– Sustavi visokonaponskog punjenja u okolici Talinna u Estoniji

– Optimizirani sustav dvosmjernog „pametnog punjenja” u Amsterdamu i Utrechtu u Nizozemskoj

– Sustav dinamičnog beskontaktnog punjenja u prigradskim i izvangradskim područjima u Versaillesu u Francuskoj

– Brza punionica na parkiralištu za dijeljena vozila u okolici Torina u Italiji

– Sustav niskonaponskog dvosmjernog punjenja (i za vozila na dva kotača) i sustav dinamičnog punjenja na stajalištu taksija u zračnoj luci i središnjoj postaji u Zaragozi u Španjolskoj.

PANEUROPSKI PROJEKT GRUPE RENAULT

Kako bi ukazala na važnost ispitivanja ovih tehnologija u stvarnim uvjetima (kao što je tehnologija dinamičnog beskontaktnog punjenja (CDC)[1]), ali i na potrebu za organizacijom čitavog ekosustava, Grupa Renault odlučila se odazvati na poziv Europske komisije za nove projekte i osnovati konzorcij.

32 vodeća industrijska poduzeća, sveučilišta, instituti, gradovi, startup tvrtke te mala i srednja poduzećaodazvali su se na Renaultovu inicijativu sa željom da kroz sudjelovanje u ovim ispitivanjima, u čijem je središtu iskustvo vozača električnog vozila, doprinesu promicanju električne mobilnosti u Europi.

Pristup koji u središte postavlja iskustvo vozača pomoći će nam da izgradimo novi ekosustav i razvijemo napredna rješenja za punjenje. Široka primjena takvih rješenja na području Europe trebala bi potaknuti prelazak na električnu mobilnost.

Slobodno nas možete nazvati ODMAH

Prijavite se za naše novosti!

    (Vaše podatke ne delimo ni sa kim.)